Szybka
zupa, którą można przygotować wieczorem na kolejny dzień. Znowu będę miała
problem z dokładnym wymierzeniem składników.
Zagotowałam
wodę (znowu problem z ilością – ok. 1,5 litra) z kostką bulionową (ja używam
kostek warzywnych). Wrzuciłam suszone grzyby (na oko, może było ich ok. 10), 3
groszki ziela angielskiego, 2 listki laurowe. Następnie pokroiłam ok. 7
średnich pieczarek. Podsmażyłam je na maśle klarowanym, dodałam odrobinę
cebuli. Na koniec dodałam pokrojoną w plasterki marchew. Wszystko wrzuciłam do
gotującego się bulionu z grzybami. Podgotowałam. Następnie zblendowałam. Na
koniec dodałam śmietany (znowu na oko, w zależności, kto ile lubi). Sól i
pieprz – wedle uznania. Na koniec natka pietruszki (do smaku, wedle uznania).
Mniamuśne
i szybkie w wytworzeniu.
![]() |
zdjęcie własne |
Paulina
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz