Placki z cukinii
Cukinię ze skórką pokroiłam w cząstki i odstawiłam do
leżakowania w zalewie z oliwy, przypraw i cytryny, w lodówce. Następnie zblendowałam
cukinię z płatkami owsianymi. Dodałam jajko oraz mąkę z ciecierzycy i mąkę
orkiszową (w proporcji 4 do 2). Gęstą masę usmażyłam w formie placków na
odrobinie oleju.
Sos pieczarkowy
Pokrojone pieczarki podsmażyłam z cebulą na oleju kokosowym.
Doprawiłam solą i pieprzem. Na koniec dodałam śmietany.
Młode kartofle
Pokrojone w talarki kartofle uparowałam z odrobiną masła i
przyprawą do ziemniaków. Na koniec posypałam koprem.
Do tego surówka: pomidor z cebulą, świeży ogórek lub tarta
marchewka.
Smaczny i pożywny obiadek gotowy.
zdjęcie własne |
Paulina
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz