piątek, 17 lutego 2017

Migdałowa pieszczota zimową porą

Bardzo smaczne ciasteczka, łatwe w przygotowaniu.

Skład:
1/ 100 g. margaryny,
2/ ¾ szkl. cukru,
3/ 1,5 szkl. mąki,
4/ łyżeczka proszku do pieczenia,
5/ szczypta soli,
6/ 100 g. migdałów (bez skórki),
7/ 3 łyżki mleka migdałowego,
8/ aromat migdałowy.

Zmiksować margarynę z cukrem. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, sól, aromat. Zmielić migdały i dodać do masy. Na koniec dodać 3 łyżki mleka. Ulepić kuleczki.

przed włożeniem do piekarnika; zdjęcie P. Jarkiewicz

Piec na 150 stopniach C, około 18 minut.

po upieczeniu; zdjęcie P. Jarkiewicz

mniam :) ; zdjęcie P. Jarkiewicz
Smacznego.

Paulina 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz